ماهی شکم پر

موادلازم :
ماهی سفید (ترجیحا بزرگ و جنس نر را انتخاب نمائید)
گردو 200 تا 250 گرم
سبزی معطر (پونه، گشنیز، چوچاق، نعناع، خالواش، برگ سیر) سه قاشق غذاخوری خرد شده
پیاز متوسط یک عدد رنده شده
رب انار به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:
 _پولک های روی ماهی را خوب تمیز کنید و باله های ماهی را جدا سازید

داخل ماهی را خوب تمیز کرده با ادویه  مزه دار می کنیم و در ضمن روی پوست ماهی را نیز به کمی نمک و فلفل آغشته میکنیم.
پیاز را رنده کرده، آبش را گرفته با گردو، رب انار، سبزی معطر و نمک و فلفل مخلوط می کنیم.
مواد مخلوط شده را داخل شکم ماهی قرار داده و با نخ و سوزن یا خلال دندان لبه های شکم ماهی را روی هم می بندیم.

طریقه ی پخت به دو صورت میباشد:
1-
اگر بخواهیم ماهی را در تابه سرخ کنیم ابتدا تهِ تابه را با کره یا روغن چرب کرده ماهی را روی آن قرار داده، در تابه را گذاشته تا با حرارت ملایم پخته و سرخ شود.
2-
در صورتی که بخواهیم غذا را در فر آماده کنیم، ماهی را در فویل پیچیده و به مدت یک تا یک ساعت و نیم آن را در فر قرار داده و وقتی ماهی آماده شد، فویل را درآورده پوست ماهی را کاملا جدا نموده و ماهی را به روغن و کره آغشته می کنیم و چند دقیقه دیگر در فر قرار داده تا طلایی شود.

روش های پخت در نقاط مختلف گیلان:
این غذا در شرق گیلان با سبزی های گشنیز، نعناع، چوچاق(چوشاق)، خالواش(کوت کوتو) طبخ شده و میزان مصرف گردو بیشتر از سبزی می باشد.
در غرب گیلان از سبزی های گشنیز، نعناع، چوچاق(بلش)، برگ سیر یا چند دانه سیر استفاده می شود و مقدار گردو به مانند شرق گیلان بیشتر از سبزی می باشد.
در رشت سبزی های یاد شده در مواد لازم استفاده می شود اما گردو خیلی کمتر از سبزی می باشد برای طعم دار کردن پوست ماهی از گلپر و سُماق استفاده می کنند.
در بندر انزلی اشبل ماهی را به مواد شکم پر اضافه کرده و به همراه مواد داخل ماهی شکم پر قرار می دهند.

نکته: برای بهتر پخته شدن ماهی چند برش روی ماهی مخصوصا بر پشت آن ایجاد نمایید.

 

ماهی شکم پر